چند روز پیش شاهد رونمایی رسمی گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) بودیم. این پرچمدار کمپانی گوگل مجهز به امکانات رده بالایی است و قرار است با بزرگان رقابت کند.
همین دو سه روز پیش بود که گوگل طی رویدادی جذاب از گوشی پرچمدار خود تحت عنوان گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) رونمایی کرد و به شایعات پیرامون آن خاتمه داد. این اسمارت فون طراحی تازه و جدیدی دارد و ضمن برخورداری از تراشه اختصاصی گوگل از ویژگیهای خوبی در نرم افزار بهرهمند است.
کمپانی گوگل چندان در زمینه گوشیهای هوشمند مطرح نیست و سال گذشته هم دیدیم که پرچمداری برای رقابت با سایر غولهای فناوری در چنته نداشت. این در حالی است که سامسونگ و اپل و به تازگی شیائومی در نبردی سخت در تلاشاند تا گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6)
از زمانی که پیرامون گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) شایعات زیادی مطرح شد با شما بودیم و لحظه به لحظه مشخصات فنی این پرچمدار جذاب را با شما سهیم شدیم. اکنون زمان آن رسیده است که به معرفی کامل و جامع این گوشی هوشمند بپردازیم و ببینیم که کمپانی نه چندان محبوب گوگل برای نسل جدید گوشیهای خود چه کرده است؟!
مطابق اخباری که منتشر شده است و ادعاهایی که مطرح شده، گوگل پیکسل ۶ قرار است که بهترین گوشی اندرویدی باشد که ساخته شده است. البته این را در نظر بگیرید که چنین ادعایی مختص گوگل است و نظر ما چیز دیگری است.
تاکنون تمام گوشیهای اندرویدی از اندروید پیشفرض ۱۱ بهرهمند بودند و حالا گوگل پیکسل ۶ و نسخه پرو آن، اولین اسمارت فونی است که با اندروید بای دیفالت ۱۲ روانه بازار میشود. قیمت این محصول نیز در رقابت با پرچمداران دیگر مانند آیفون ۱۳ و گلکسی اس ۲۱ اولترا منطقی به نظر میرسد.
در کنار نسخه استاندارد این گوشی، شاهد رونمایی از عضو گران قیمتتر و البته بهتر گوگل پیکسل ۶ هستیم که همان نسخه پرو است. در ادامه این نوشتار و به اقتضای مطلب، هر جا که نیاز باشد به بررسی مشخصات و تفاوتهای مهم این دو عضو میپردازیم.
این گوشی هوشمند در بخش طراحی و تراشه اختصاصیاش غوغا به پا کرده است و گفته میشود که گوگل روی تراشه تنسور خود حساب زیادی باز کرده است. با این اوصاف نسخه جدید اندروید این اسمارت فون نیز نباید فراموش شود.
در ادامه این مقاله به بررسی و توضیح مشخصات فنی گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) و بررسی کامل ساختار و اجزای این گوشی پرچمدار میپردازیم و سعی خواهیم کرد در نوشتارهای بعدی به مقایسه این پرچمدار با سایر غولهای دنیا بپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی و ساخت
اگر نگاه دقیقی به گوشی بیندازیم با طراحی متفاوت این گوشی آشنا میشویم. گوگل برای پیکسل ۶ از طراحی متفاوتی استفاده کرده است. گر چه شاید شما از طراحی گوگل پیکسل ۶ راضی نباشید اما این گوشی طراحی سلیقهای دارد و ممکن است باب طبع خیلیهای دیگر باشد.
در پنل پشتی این گوشی شاهد سه بخش با سه رنگ متفاوت هستیم. ماژول دوربینها در پنل پشتی و در ردیف یک نوار مشکی برجسته تعبیه شدهاند. جنس پنل پشتی و جلویی این گوشی از شیشه مقاوم گوریلا گلس است. با این تفاوت که جنس شیشه پنل جلویی گوریلا گلس ویکتوس و پنل پشتی گوریلا گلس ۶ است.
در خصوص بدنه این گوشی باید بگوییم که در عضو استاندارد از آلومینیوم مات بهره گرفته شده است در صورتی که برای عضو پرواز استیل ضد زنگ براق استفاده شده است. ناگفته نماند که در رنگ بندیهای این گوشی، رنگهای شاد برای نسخه استاندارد و رنگهای ساده و مینیمال برای پرو در نظر گرفته شدهاند.
رنگ بندی این اسمارت فون مشکی، آبی روشن و گلبهی است. مشخصاً در خصوص رنگ مشکی احتمال برجای ماندن آثار لک و انگشت بیشتر است و چون جنس بده حالت مات گونه دارد به نسبت به سایر رقبا کمتر خواهد بود.
گوگل پیکسل ۶ خوشبختانه از نسخه نهایی IP68 برخوردار است و با وجود آن میتوانید مطمئن باشید که گوشی شما در برابر گرد و غبار و قطرات آب مقاوم است. حتی تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱٫۵ متری دوام خواهد آورد.
در خصوص ابعاد این اسمارت فون باید بگوییم که گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) دارای ۱۵۸٫۶ در ۷۴٫۸ در ۸٫۹ میلیمتر است و البته که وزن آن کمی سنگینتر از رقبای خود است. (این گوشی وزنی ۲۰۷ گرمی دارد.)
نمایشگر
یکی از برزگترین تفاوتهای گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) و عضو پرو آن با هم در صفحه نمایش آنها است. در حالی که هر دو گوشی از نمایشگری آمولد بهره میبرند اما عضو استاندارد دارای نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی است و عضو پرو با پیشرفت خوبی همراه بوده و همراستا با سایر پرچمداران از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی بهره میبرد.
از دیگر تفاوتهای این دو گوشی با یکدیگر میتوان به رزولوشن و همچنین ابعاد صفحه نمایش اشاره کرد. گوگل پیکسل ۶ مجهز به نمایشگری ۶٫۴ اینچی است و از کیفیت تصویر ۱۰۸۰ استفاده میکند در حالی که عضو پرو دارای ابعاد ۶٫۷ اینچی است و کیفیت تصویر آن نیز ۱۴۴۰ است.
علاوه بر اینها عضو پرو مانند آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی به همراه فناوری پلی اکسید کریستال دما پایین یا LTPO بهره میبرد. اکنون نمایشگر این گوشی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی به راحتی استفاده میبرد بی آنکه فشاری روی باتری و سایر نقاط گوشی وارد شود.
در همین حین باید این را نیز بگوییم که نرخ نوسازی در نسخه پرو متغیر است و بسته به نوع محتوایی که در حال تماشای آن هستید، تغییر میکند. هر دو گوشی از قابلیت محبوب اچ دی آر پشتیبانی مینمایند. صفحه نمایشهای هر دو گوشی از جنس خوب و با کیفیت گوریلا گلس ویکتوس بهرهمند هستند.
دوربین سلفی گوگل پیکسل ۶ در قالب پانچ هول در مرکز نمایشگر قرار گرفته است. نسبت به نمایشگر به بدنه حدود ۸۳٫۴ است که این مقدار در سایر پرچمداران کمی بیشتر است. نسبت تصویر نیز ۲۰:۹ است و میزان تراکم پیکسلی در هر اینچ ۴۱۱ است. (در مقایسه با گلکسی اس ۲۱ اولترا بسیار پایین است.)
دوربین
در قسمت دوربین ظاهرا با ماژولهای قدرتمندی رو به روییم. گوگل همواره در تلاش بوده تا دوربینهای اسمارت فونهایش جزو بهترینهای بازار باشد. در سالهای گذشته با سختافزار ثابت و بدون تغییری در مجموعه دوربین این گوشی رو به رو بودهایم اما پس از گذشت ۴ سال اکنون گوگل تصمیم به خانه تکانی گستردهای گرفته.
سنسور اصلی یا عریض گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) و عضو پرو آن ۵۰ مگاپیکسل است که تصاویری ۱۲٫۵ مگاپیکسلی نیز ثبت میکند. سنسور به کار رفته در این دوربین حتی از حسگرهای به کار رفته در سری آیفون ۱۳ بزرگتر است.
گشودگی دیافراگم این سنسور ۵۰ مگاپیکسلی ۱٫۸۵ است و طبق ادعای گوگل، سنسور جدید آنها نسبت به گوگل پیکسل ۵ حدود ۱۵۰ برابر نور بیشتری جذب میکند. علاوه بر سنسور واید شاهد حضور یک حسگر فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی هستیم که نسبت کانونی آن ۲٫۲ است.
متاسفانه نسخه استاندارد گوشی از دوربین تله فوتو بهرهمند نیست ولی نسخه پرو دوربین تله فوتو دارد. این دوربین پریسکوپی ۴۸ مگاپیکسلی است و به لحاظ بزرگنمایی به پرچمدار سامسونگ نمیرسد اما از آیفون ۱۳ عملکرد بهتری دارد.
در قسمت دوربینهای سلفی نیز شاهد تفاوت بین نسخه استاندارد و پرو هستیم. سلفی گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) حدود ۸ مگاپیکسل است در حالی که عضو پرو از دوربینی ۱۱٫۱ مگاپیکسلی استفاده میکند. گوگل مدعی است که عملکرد دوربینها با کمک تراشه قدرتمند تنسور بسیار با کیفیت شده است.
یکی از قابلیتهای جذاب این گوشی در بخش دوربین، ویژگی پاک کن جادویی است. این قابلیتی جادویی بدین صورت عمل میکند که به هنگام ثبت تصویر، اشیاء اضافی را حذف مینماید. یکی دیگر از قابلیتهای دوربین این اسمارت فون موشن بلور است که عکاسی با نوردهی بالا را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
یکی از بهترین قابلیتهای ثبت عکاسی این دوربین، حذف تاری چهرههایی است که به هنگام عکاسی در حال حرکتاند. نحوه کار این قابلیت جذاب بدین صورت است که وقتی در حال حرکت عکس میگیرید، یک تصویر با سرعت شاتر فوق العاده بالا تصویری ذخیره میکند که در صورت تاری تصویر اصلی جایگزین نماید.
گوگل پیکسل ۶ قادر است تا ویدئوهایی با رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. قابلیت اچ دی آر نیز به فیلم برداری افزوده شده و میتوانید از آن بهره ببرید.
از یاد نبریم که دوربین عریض این گوشی مجهز به فوکوس چندمحوره خودکار با تشخیص فاز و فوکوس خودکار لیزری است. همچنین از لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز بهرهمند است. فیلم برداری سلفی نیز رزولوشن ۱۰۸۰ را با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ارائه میدهد.
سخت افزار
گوگل پس از کشکمکشهای فراوان بالاخره با تراشههای کوالکام خداحافظی کرد و به سمت معماری تازه و جدید خود یعنی تراشههای تنسور رفته است. این تراشهها مختص شرکت گوگل است و بر پایه ARM ساخته شده.
گوگل مدعی است که تراشه جدیدش در تراز اسنپدراگون ۸۸۸ ظاهر میشود و چه بسا از آن هم بالاتر رود. همچنین گوگل اعلام کرده است که نسبت به سری قبلی این گوشی شاهد پیشرفت ۸۰ درصدی در پردازش هستیم و در قسمت گرافیکی نیز ۳٫۷ برابر قدرت را نظاره میکنیم.
از جمله مهمترین مزایای تراشه تنسور گوگل واحد پردازش یا همان TUP و هوش مصنوعی است. یک تراشه مجزا نیز در این چیپست تعبیه شده است که وظیفه حفظ امنیت داده را بر عهده دارد. لیتوگرافی این تراشه ۵ نانومتری است و دارای ۸ هسته قدرتمند است.
تراشه تنسور مجهز به دو هسته ۲٫۸۰ گیگاهرتزی بر مبنای کورتکس X1 است. همچنین دو هسته دیگر نیز با بیشینه فرکانس ۲٫۲۵ گیگاهرتز و چهار هسته ۱٫۸۰ گیگاهرتزی است. ماژول گرافیکی این تراشه نیز مالی جی ۷۸ ام پی ۲۰ است.
نسخه استاندارد این گوشی دارای ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم است و نیز ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی به همراه دارد. البته نسخه پرو این اسمارت فون از حداکثر حافظه رم ۱۲ گیگابایتی و حداکثر فضای ذخیره سازی ۵۱۲ گیگابایتی بهرهمند است. اندروید پیش فرض نیز همانطور که گفتیم، ۱۲ خواهد بود.
باتری
باتری گوگل پیکسل ۶ به خاطر کوچکتر بودن ۴۶۱۴ میلیآمپر است اما نسخه پرو به خاطر ابعاد بزرگتر آن ۵۰۰۰ میلیآمپر است. این گوشی از فست شارژ ۳۰ واتی بهره میبرد که میتواند در ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد گوشی را شارژ نماید.
همچنین گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) از شارژر وایرلس ۲۱ واتی استفاده میکند و مجهز به قابلیت شارژ معکوس هم است. با همه این اوصاف از یو اس بی پاور دلیوری نیز برخوردار است. متاسفانه شارژ این گوشی درون جعبه نیست و کاربران باید برای شارژ گوی خود آن را به صورت مجزا تهیه نمایند.
قیمت این محصول در حالت پایه ۵۹۹ دلار است که نسبت به پیکسل ۵ ارزانتر است. نسخه ۲۵۶ گیگابایتی این اسمارت فون نیز با افزایش صد دلاری رو به روست. قیمت پیکسل ۶ پرو نیز ۸۹۹ دلار است و از این لحاظ گرانتر از نسخه استاندارد آن است. همچنین مدل ۲۵۶ گیگابایتی آن ۹۹۹ دلار و نسخه ۵۱۲ گیگابایتی ۱۰۹۹ دلار خواهد بود.
جمع بندی
در پایان باید گفت که گوگل پیکسل ۶ (Google Pixel 6) گوشی خوبی است و از امکانات و مشخصات فنی رضایت بخشی برخوردار است. گوگل بالاخره از پرچمداری رونمایی نموده که در معنای واقعی کلمه در قامت یک پرچمدار است. این اسمارت فون به راحتی میتواند در برخی از قسمتها از غولهای دنیای فناوری پیشی بگیرد.
یکی از مشکلات اصلی این گوشی به نظر ما این است که تفاوت نسخه استاندارد و پرو زیاد است. گوگل دو گوشی رونمایی نموده که در برخی از قسمتها مانند دوربین و باتری و نیز صفحه نمایش تفاوتهای بسیاری دارد. تفاوت قیمتی این دو نسخه نیز بالاست و گوبیا گوگل قصد داشته دو گوشی متفاوت از هم رونمایی کند.
در هر حال گوگل پیکسل ۶ دستگاه قدرتمندی است که میتواند حداقل روی کاغذ از بسیاری گوشیهای پرچمدار بهتر عمل کند و باید منتظر تستها و آزمایشات سایتهای معتبر این حوزه مانند دگزومارک باشیم.
از جمله نقاط قوت این گوشی میتوان به دوربین، سختافزار اختصاصی و نرمافزار آن اشاره کرد. اندروید ۱۲ مطمئنا رابط کاربری روان و با کیفیتی خواهد داشت و رضایت کاربران را جلب خواهد کرد.